Transfer potvrđen, Juventus se odrekao Sturara

Sturaro se vratio u Genou

Transfer potvrđen, Juventus se odrekao Sturara

Juventus nije bio pretjerano aktivan na transfer tržištu ove zime. Ipak, danas stižu vijesti da je Stefano Sturaro napustio Torino.

Naime, Juvenuts je odlučio prodati 25-godišnjeg veznjaka Genoi. On je posuđen Genoi do kraja sezone, s tim što će njegov novi-stari klub imati obavezu otkupa njegovog ugovora.

Stara dama je za posudbi inkasirala 1.5 miliona eura, dok će Genoa njegov ugovor otkupiti za dodatnih osam miliona eura. Juventusu bi potom, ukoliko se ispune određeni sportski uslovi, trebao zaraditi dodatnih 8.5 miliona kroz bonuse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Stefano Sturaro je svoju profesionalnu karijeru počeo upravo u Genoi iz koje je 2014. godine stigao u Juventus.

Proteklu polusezonu je proveo na posudbi u Sportingu iz Lisabona, a trenutno se oporavlja od povrede pete.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi