Lukaku pretekao Neymara i oborio transfer rekord

Belgijanac na prvom mjestu

Lukaku pretekao Neymara i oborio transfer rekord

Edmir Škorić

Chelsea je večeras predstavio svoje skupocjeno pojačanje iz Intera, Romelua Lukakua.

Lukaku je plaćen 115 miliona eura, a ukupan zbog svih njegovih transfera dosega je cifru od 288 miliona funti, što je oko 340 miliona eura.

Na vječnoj listi je iza sebe ostavio Brazilca Neymara, koji je za dva transfera, iz Santosa u Barcelonu i iz Barcelone u PSG, plaćen 279 miliona funti.

Treće mjesto pripada Cristianu Ronaldu, čiji su transferi u Manchester United, Real Madrid i Juventus ukupno iznosili 207 miliona funti.

Lukaku je za Chelsea svojevremeno odigrao samo 15 utakmica prije nego što je 2014. prodan Evertonu.

Nakon sjajne sezone u Interu, vraća se jer Thomas Tuchel smatra da bi s njim u napadu mogao napasti titulu, ali i odbraniti naslov prvaka Evrope.

"Sretan sam i blagoslovljen što sam se vratio u ovaj prekrasan klub", rekao je Lukaku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Za mene je to bio dug put. Došao sam ovdje kao klinac koji je imao puno toga za naučiti, sada se vraćam s puno iskustva i zreliji. Odnos koji imam s ovim klubom puno mi znači, kao što znate. Podržavao sam Chelsea kao klinac, a sada se vraćam i nevjerovatan je osjećaj", dodao je.

Top Komentari

rime_
Prodali ga Evertonu za 35 a vracaju za 115mil. Da je City u pitanju-tako bi glasio naslov clanka. Hejteri sa ss.ba
7 5
Karameho
paklen igrač.. Chelsea dobija puno sa njim...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti