Transfer Schneiderlina najviše će pomoći Milanu

U tom slučaju Deulofeu stiže na San Siro

Transfer Schneiderlina najviše će pomoći Milanu

Endin Čaušević

Fudbaler Manchester Uniteda, Morgan Schneiderlin, nalazi se na korak od prelaska u Everton, a ovom transferu najviše se raduju čelnici Milana.

Schneiderlin je danas doputovao u Liverpool kako bi odradio ljekarske preglede, te se sada čeka samo zvanična potvrda ovog transfera. Ovim vijestima najviše se raduju na San Siru jer će u tom slučaku Everton gotovo sigurno pustiti Gerarda Deulofeua da pređe u Milan.

Rossoneri su prije nekoliko sedmica jasno poručili da žele u januaru dovesti nekadašnjeg igrača Barcelone, ali čelnici Evertona odgovorili su da sve zavisi od toga da li će Schneiderlin stići na Goodison. Ovaj transfer je pri samom kraju, a Everton će koštati oko 22 miliona funti.

Čelnici engleskog kluba svjesni su da će morati prodati nekog igrača kako bi barem donekle nadoknadili potrošeni novac. Prema svemu sudeći to će biti upravo Deulofeu koji je već spakovao kofere za Milano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Španski fudbaler je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao samo 13 utakmica u svim takmičenjima za Everton. Stigao je iz Barcelone 2015. godine za nešto više od četiri miliona funti.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti