Pjanić otkrio pravu istinu o Messijevim slobodnjacima

Najbolji je, ali ne trenira

Pjanić otkrio pravu istinu o Messijevim slobodnjacima

Edmir Škorić

Lionel Messi smatra se jednim od najboljih igrača svih vremena, a jedna od njegovih specijalnosti su slobodni udarci.

Iako u prvim godinama karijere nije bio baš istaknut kao dobar izvođač slobodnjaka, Argentinac je kasnije postao najbolji u tome. Mnogi smatraju da je Argentinac imao posebne treninge za slobodne udarce, ali njegov bivši saigrač Miralem Pjanić, koji je i sam majstor za slobodnjake, tvrdi da to nije istina.

Bh. veznjak je Messija "proglasio" najboljim izvođačem slobodnjaka, te je kazao da Argentinac uopšte dodatno ne radi na tome.

"Cijeli život sam vježbao slobodne udarce, po 20-30 minuta dnevno. On ih možda vježba dva puta godišnje", kazao je Pjanić.

Pjanić je još uvijek član Barcelone u koju bi mogao da se vrati na ljeto nakon što istekne posudba u Bešiktašku, dok je Messi trenutno član PSG-a, s tim da se spominjala mogućnost povratka u Španiju.

Međutim, predsjednik Barce Joan Laporta odbacuje takve navode i kaže kako se Messijev povratak čak ne uzima u obzir.

Potražite više informacija na temu La Liga:

TyC Sports je s druge strane objavio da čak ni Messi ne razmišlja o tome da se vrati u klub u kojem je ostvario sve svoje uspjehe.

Odluka nije konačna, ali sve dok Laporta ostane na čelu kluba, Messi neće ispuniti san navijača Barcelone. Navodno su ga povrijedile Laportine riječi i način na koji ga se riješio. Zasigurno će imidž predsjednika sada dodatno biti narušen, s obzirom na to da ga već sada osporava popriličan broj navijača, nakon što je prošlog ljeta odobrio odlazak najboljeg igrača u historiji kluba.

Top Komentari

E.Car
Pjanke bolje je ti je da ti treniraš a ne da gledaš sta drugi rade.
2 0
BigBosnianBoss
E ti mu reci...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi