Traore zablistao u svom debiju u dresu Barcelone

Svijetla budućnost

Traore zablistao u svom debiju u dresu Barcelone

Barcelona je i bez Lea Messija bila nemilosrdna prema Granadi. Uz lagana četiri pogotka katalonski div zadržao je bodovnu prednost u odnosu na madridske pratioc na tabeli španske Primere. 

Meč će ostati upamćen po debiju tamnoputog Adame Traorea koji je osmi najmlađi debitant u historiji Barcelone.

Traore je prvi službeni nastup u dresu Barcelone upisao sa 17 godina, 9 mjeseci i 30 dana. Dočekan je ovacijama, a za kratko vrijeme koje je proveo na terenu Nou Campa oduševio je navijače Barcelone.

U samom finišu susreta krenuo je sa lijeve strane terena prema sredini, majstorski se oslobodio čak trojice čuvara, međutim završnica nije bila dovoljno snažna niti precizna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.