Traže kaznu za Ronalda: Vrijeđao je sudiju, suspendujte ga!

Katalonski mediji žele kaznu za Portugalca

Traže kaznu za Ronalda: Vrijeđao je sudiju, suspendujte ga!

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo mogao bi se suočiti s teškom kaznom zbog vrijeđana sudije u meču protiv Atletico Madrida.

Portugalac je pred kraj utakmice žestoko izvrijeđao sudiju Rivarda De Brugosa, koji međutim na to nije regovao, pa je zvijezda Reala u ovom slučaju prošla bez kartona.

Međutim, mediji iz Katalonije su ovaj incident odmah okrenuli u korist Barcelone i navode kako bi najbolji fudbaler svijeta trebao biti žestoko kažnjen.


Oni traže kaznu za portugalskog napadača i to istu koju je dobio i Lionel Messi, koji je zbog vrijeđanja sudije na meču selekcije Argentine, kažnjen sa četiri utakmice suspenzije.

Katalonski mediji navode kako bi Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Španije trebala donijeti istu odluku i da bi Ronaldo trebao biti suspendovan.

Ako do eventualne kazne dođe, u što je teško povjerovati, Cristiano bi mogao propustiti duel protiv Barcelone 23. aprila, a koji bi mogao odlučiti šampiona Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo će morati paziti u narednom kolu Primere. Eventualni žuti karton bi ga koštao nastupa u El Clasicu, a ostaje nam da vidimo hoće li zvijezda Reala zbog prigovora sudiji biti suspendovana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi