"Suđenja protiv Messija i Ronalda nisu dobra za La Ligu"
Foto: EPA

Poručio Javier Tebas

"Suđenja protiv Messija i Ronalda nisu dobra za La Ligu"

E. Čaušević

Optužbe za utaju poreza glavnih zvijezda španske La Lige već dvije godine drmaju jednu od najboljih liga na svijetu.

Španski sud je prije nekoliko godina optužio Lionela Messija za utaju poreza zbog čega su Argentinac i njegov otac morali na sud. Na suđenju se ispostavilo da je Messi kriv, te je igrač Barcelone morao platiti iznos koji je utajio, ali i dodatnu novčanu kaznu.

Nakon što se završilo suđenje Messiju na red je došao Cristiano Ronaldo. Portugalac je optužen da je utajio oko 15 miliona eura poreza, te njegovo suđenje tek treba da počne. Ronaldo se izjasnio da nije kriv i sigurno je da nas očekuje još jedan mukotrpan proces.

Ovi potezi španskog suda se ne sviđaju predsjedniku La Lige, Javieru Tebasu, koji je poručio da se na ovaj način ruši ugled španskog fudbala. Tebas je poručio da ovako loš publicitet glavnih zvijezda La Lige nije "zdrav" ni za Španiju, ali ni za fudbal u ovoj državi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne sviđa mi se što igrači imaju takve probleme. Uslovi poreza se moraju bolje riješiti jer je jasno da ni to nije urađeno kako treba. Sponzorski ugovori nisu najbolje riješeni u zakonu i oni su problem svega. Ovakve stvari ruše ugled La Lige i zbog toga će biti sve manje igrača koji će željeti doći igrati u Španiju", rekao je Tebas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi