Traže plasman u La Ligu jer im je otišao najbolji strijelac
Foto - Instagram

Zaragoza ima čudan zahtjev

Traže plasman u La Ligu jer im je otišao najbolji strijelac

M. Šljivak

Gotovo nevjerovatan zahtjev uputila je Fudbalskom savezu Španije ekipa Real Zaragoze.

Oni traže da se se doigravanje za plasman u La Ligu ne igra jer im je iz kluba otišao najbolji strijelac Luis Suarez i smatraju da su tim žestoko oštećeni u odnosu na druge učesnike.

Suarez je postigao 19 golova prošle sezone. Zaragoza je osvojila treće mjesto u La Ligi 2, ali je ostala bez ovog kolumbijskog napadača koji se morao vratiti u Watford, odakle je bio posuđen.

Zbog činjenice da su ostali bez najboljeg strijelca, čelnici Zaragoze su odlučili uputiti javni zahtjev da se doigravanje ne igra, jer su oni oštećena strana.

Također, zatražili su da oni budu ti koji će ići u viši rang s obzirom na to da su bili treći na kraju sezone ili da se prvenstvo proširi na 23 ekipe od naredne sezone, odnosno da u La Ligu uđu sve ekipe koje su u doigravanju.

Zvaničan zahtjev upućen je Fudbalskom savezu Španije, ali zaista je teško vjerovati da će na njega biti odgovoreno pozitivno.

Promo

Top Komentari

AmarSahi
Sami ste prihvatili ponudu drugog tima za transfer i sada hoćete promociju, vi niste normalni.
1 3
Dino69
Drogiraju se
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi