Traži se preispitivanje odluke!

Kakvu je kaznu izrekla Disciplinska komisija N/FSBiH

Traži se preispitivanje odluke!

Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zatražila je da se preispita odluka Disciplinske komisije o kazni izrečenoj NK Zrinjski.

Naime, Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ove je sedmice izrekla kaznu od 6.000 KM NK Zrinjski, zbog propusta u organizaciji utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine kada su navijači mostarske ekipe izazvali prekid utakmice, ubacivanjem kamenja i flaša u teren.

"Prema informacijama koje ja imam Takmičarska komisija N/FSBiH zatražila je da se preispita odluka Disciplinske komisije o kazni Zrinjskom", potvrdio je za SportSport.ba v.d. generalnog sekretara N/FSBiH Jasmin Baković.

"Naime, Takmičarska komisija nije donijela odluku o suspenziji stadiona Bijeli brijeg, a Disciplinska je izrekla kaznu u visini od 6.000 KM za Zrinjski zbog propusta u organizaciji utakmice i divljanja navijača. Takmičarska komisija smatra da je kazna koju je izrekla Disciplinska komisija preblaga, s obzirom na to da je prekid trajao gotovo sat vremena, te na osnovu novih dokaza i saznanja", kaže Baković.

"Takmičarska komisija traži od Disciplinske da preispita svoju odluku, a epilog bi se trebao znati naredne sedmice, kada će zasjedati Disciplinska komisija. Međutim, postavlja se pitanje da li odluka može biti promijenjena, ali o svemu će se više svakako znati naredne sedmice", zaključio je Baković.

SportSport. ba je upozorio da preblage kazne za ovakve ispade huligana neće ni u kom slučaju spriječiti eskalaciju nasilja na bh. fudbalskim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.