Mikel zaplakao zbog poruka koje je dobio na Instagramu: "Moje kćerke imaju samo četiri godine..."

Rasističke poruke i prijetnje igraču Trabzona

Mikel zaplakao zbog poruka koje je dobio na Instagramu: "Moje kćerke imaju samo četiri godine..."

E. Čaušević

Fudbaleri Trabzonspora za vikend su na svom terenu pobijedili Fenerbahče sa 2:1.

U centru pažnje nakon ove utakmice našao se veznjak domaćeg tima John Obi Mikel koji je dao veoma emotivan intervju. Mikel je objasnio da je nakon meča protiv Fenera dobio veliki broj rasističkih poruka i prijetnji na Instagramu.

Mikel je čak i zaplakao kada je pričao o tome da su mnogi vrijeđali njegove kćerke bliznakinje, a užasne poruke na Instagramu dobila je i njegova djevojka Olga Diyachenka.

"Mnogo rečeno na tu temu. Rasizam je problem otkako sam došao u Tursku. U Trabzonu su svi jako dobri prema meni i nemam problema. No, nakon utakmice u subotu na Instagramu sam dobio strašne rasističke poruke. Mnogi su čak prijedili meni i mojoj porodici", rekao je Mikel i nastavio.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"To su strašne poruke i tome nije mjesto u fudbalu. Takvim ljudima treba zabraniti da dolaze na utakmice. Veoma sam razočaran zbog poruka mojoj porodici. Moje kćerke imaju samo četiri godine i zašto ih je iko spominjao? Veoma sam tužan i sve ovo nas je jako potreslo".

Top Komentari

Bhf111
Kakav je svijet postao. Kakve veze ima ako neko ima drugu boju koze. Ako neko ima drugu vjeru. Iz dana u dan sve gore stvari
21 3
Mele
Sve se nekako moze izdrzati,da te ponizava i vrijedja, ali ako dijete dirne, za to glavu treba svakom skinuti, ko dijete dirne . bilo na kojoj osnovi..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi