Trener Sparsa Marko Trbić zadovoljan

Trbić: Napredak je očigledan, očekujem velike stvari

M. Šljivak

Sparsi su večeras u Skenderiji uvjerljivo savladali slovenački Triglav rezultatom 88:64.

Trener Sparsa Marko Trbić je dao komentar o dosadašnjem dijelu priprema i večerašnjem meču protiv Triglava.

"Ova utakmica je pokazatelj kako napredujemo. Triglav je tim protiv kojeg smo izgubili prije 10-ak dana u Sloveniji. Zadovoljan sam napretkom u igri tima, posebno u odbrani. Uigravamo se nismo još kompletni, nadam se da ćemo do početka prvenstva igrati sve bolje i očekujem da tim profunkcioniše na pravim način u drugom dijelu prvenstva. Vjerujem u plasman u Ligu za prvaka", rekao je Trbić.

Igra sarajevskog tima se zasniva na veoma mladim igračima. Trbić ističe kako je zadovoljan onim što oni pokazuju.

"Mladi igrači sve više napreduju, preuzimaju primat i nose igru. To je ono što nas raduje. Znamo da smo neiskusni, ali znamo gdje ćemo završiti s ovim načinom rada", istakao je Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi