Leotaru stiže finansijska injekcija

Trebinje staje uz premijerligaše

Leotaru stiže finansijska injekcija

H. Zilić

Trebinje će naredne sezone biti sportski grad u Bosni i Hercegovini.

Čak šest kolektiva iz ovog grada na jugu naše zemlje će nastupati u Premijer ligi BiH, a danas je potvrđeno da će imati i finansijsku podršku grada u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

"Njihovim nastupom u Premijer ligi se šalje i jedna važna poruka djeci našeg grada da se bave sportom i zato je naša obaveza da ih podržimo kakom se ne bi dogodilo da već naredne sezone neko od njih ispadne", rekao je gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić.

Budžetom je planirano da se za sport izdvoji 1.500.000 KM.

"Kroz rebalans budžeta moguće je izdvojiti i dodatna sredstva, odnosno samo pravilno raspodijeliti postojeća. Dodatno finansiranje sporta podržali su i Privredni savjet, Gradski savjet, Savjet i Komisija za sport, Stručni savjet za sport", dodao je Ćurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar je ponovo u PLBiH i sigurno da će bivši prvak naše države pokušati da ostvari što bolji plasman i opravda uloženo.

"Slijedi nam posao na dovođenju novih igrača te na važnim infrastrukturnim projektima koji su nam neophodni za nastup u Premijer ligi. Ovo je šansa koju nismo smjeli da propustimo i drago mi je što su svi u gradu stali uz Leotar", rekao je predsjednik UO FK Leotar, Gordan Mišeljić.

Top Komentari

redbull
Tako i u Zenici fudo stao iza Čelika, nabijem ga na k
7 0
Kolonelo
Opet svirate kurcu sa Leotarom,a stace biti sa dugova iz proslosti,neki dan je isplivalo pola miliona km duga,Leotar je gurnut nazor u Pl I ispasce odmah,sve preko 10 osvojenih bodova bice bonus
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi