Slave zbog ispadanja velikog rivala i usput im pustoše omladinski pogon
Duel engleskih timova oduvijek je donosio posebnu žestinu (Foto: EPA)

Niko kao Englezi

Slave zbog ispadanja velikog rivala i usput im pustoše omladinski pogon

M. Šljivak

Svega 17 kilometara razdvaja engleske gradove Sunderland i Newcastle, a dueli fudbalskih timova iz ovih gradova oduvijek su privlačili ogromnu netrpeljivost navijačkih skupina.

Popularni Tyne-Wear debi nismo gledali ove sezone jer je Sunderland član Championshipa, a postoji velika mogućnosti da derbi sjeveroistočne Engleske nećemo gledati još godinama.

Sunderland se nalazi u veoma teškoj situaciju. Tim je na pretposljednjem mjestu Championshipa i sa veoma malim šansama da se opstane u drugoligaškom društvu.

To njihov veliki rival želi iskoristiti. Pored slavlja kojeg su navijači Uniteda najavili nakon što se ozvaniči ispadanje Crnih mački, rukovodstvo ekipe sa St. James Parka odlučilo je kupiti mlade napadače ovog tima Josha Maju (19) i Joela Asoroa (18).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Radi se o veoma talentovanim fudbalerima kojima se predviđa velika budućnost. Sunderland im je ponudio nove ugovore, ali loša financijska situacija i vjerovatno ispadanje u treći rang moglo bi ih odvesti u redove velikog rivala.

Newcastle je spreman dodatno uništiti velikog rivala. Emocija između dvije ekipe nikada nije bilo, ali će vjerovatno nakon "otmice" dvojice talentovanih fudbalera postati još veći jaz između dvije ekipe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi