Zaboravljeni Jack Rodwell pronašao novi klub u Championshipu
Foto: Blackburn FC

Nekadašnji veznjak Evertona i Manchester Cityja

Zaboravljeni Jack Rodwell pronašao novi klub u Championshipu

Jack Rodwell je nekada važio za jednog od najtalentovanijih igrača Engleske, ali karijera ovog veznjaka odavno ne ide po planu.

Danas 27-godišnji Jack Rodwell je kao slobodan igrač potpisao jednogodišnji ugovor sa Blackburnom, tako da će i u ovoj sezoni igrati u Championshipu.

Rodwell je postao slobodan igrač nakon otkazivanja njegovog bogatog ugovora sa Sunderlandom koji je nakon prošle sezone ponovo relegiran, ovaj put u treći rang engleskog fudbala, League One.

Ovaj veznjak je za Gordi Albion debitovao sa samo 20 godina, a 2012. godine ga je Everton prodao Manchester Cityju za 15 miliona funti, dok je Rodwell sa Građanima 2014. stigao i do titule prvaka Engleske.

Ipak, od tada njegova karijera kreće silaznom putanjom. City ga je na ljeto 2014. godine prodao Sunderlandu za 12.5 miliona funti, ali se Rodwell nije dobro snašao ni u dresu Crnih mačaka, a posljednji ligaški susret je odigrao prije skoro godinu dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi