Treće pojačanje za Jajčane: Uzun potpisao za Metalleghe BSI

Brzonogi fudbaler dogovorio saradnju

Treće pojačanje za Jajčane: Uzun potpisao za Metalleghe BSI

Samir Mlaćo

Nakon Dženana Haračića i Aleksandra Malbašića, redove NK Metalleghe danas je i zvanično pojačao 22-godišnji ofanzivac Faruk Uzun. 

Uzun je posljednju polusezonu nosio dres NK Novi Travnik, člana Druge lige FBiH grupa Zapad i osvojio jesenju titulu, a prije toga nastupao je i za FK Velež, NK Iskra, Turbina Jablanica, NK Bosna Visoko, RNK Split U-19...

Radi se o brzonogom fudbaleru koji je bio i na meti NK Iskra, gdje je i ponikao, ali je posljednji čas odlučio potpisati za Kraljeve iz Jajca. Uzun je 2012. godine bio u akademiji slaven portugalske Benfike, te u Jajcu vjeruju da će pokazati svoje kvalitete u drugom dijelu sezone Prve lige Federacije BiH.

Iz Metalleghea su nam otkrili i da su u potrazi za pojačanjem na golmanskoj poziciji, te da se vode pregovore sa nekoliko imena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi