Silovita Benfica, remi u Kneževini i belgijska bajka za kraj uzbudljive noći u prektolu Lige prvaka
FOTO: EPA

Revanš utakmice će ponuditi dosta uzbuđenja

Silovita Benfica, remi u Kneževini i belgijska bajka za kraj uzbudljive noći u prektolu Lige prvaka

Haris Zilić

Odigrana su i preostala tri meča trećeg pretkola Lige prvaka koja su bila na rasporedu u utorak.

Uzbudljivo je bilo u Kneževini gdje su snage odmjerili Monaco i PSV. Konačan rezultat je glasio 1:1. Poveo je PSV u 38. minuti golom Veermana, a izjednačenje Monacu donio je Disasi u 80. minuti utakmice, tako da nas u Eindhovenu očekuje veoma uzbudljiv revanš susret.

Hit belgijskog prvenstva prošle sezone Royale Union SG koji je aktuelni viceprvak Belgije u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka savladao je škotske Rangerse sa 2:0 i približo se još jedan korak historijskom rezultatu. Golove za domaći tim dali su Teuma u 27. i Vanzeir u 76. mnuti utakmice.

Portuglaski velikan Benfica večeras je ostvarila ogromu prednost uoči revanša.

Orlovi su u Lisabonu sa 4:1 savladali danski Midtylland.

Heroj Benfice bio je 21.godišnji Goncalo Ramos koji je postigao hat-trick, a mrežu gostiju iz Danske zatresao je u 17. 33. i 61. minuti. Gol za Benficu postigao je još Fernandez u 40. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za Midtjylland strijelac je bio Sisto u 78. minuti iz penala.

U ranija dva duela, Dinamo Zagreb je kao gost savladao Ludogorets rezultatom 1:2, a istim rezultatom Plzen je u gostima bio blji od Sheriffa.

Top Komentari

user1655831611
Neka su dobili Sherifa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi