Treći dres Real Madrida je smeće - bukvalno!
Foto: Real Madrid

Kraljevi predstavili novu garnituru

Treći dres Real Madrida je smeće - bukvalno!

Real Madrid je predstavio treću garnituru dresova koje će fudbaleri kraljevskog kluba nositi u novoj sezoni.

Fotografije ovog dresa su procurile prije određenog vremena i tada navijači i nisu bili previše zadovoljni njihovim izgledom, a sporan je bio i grb koji je trebao biti bez krune kako bi se odala počast nekim prošlom vremenima.

Ipak, kada je konačno zvanično predstavljen, treći dres je oduševio, a na grbu se ipak našla i kruna.

Ono što je puno zanimljivije jeste da je novi Adidasov rozi dres Kraljeva proizvela kompanija Parley Ocean Plastic, koja se bavi proizvodnjom vrhunske obuće i odjeće od prerađenog plastičnog otpada izvučenog iz okeana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Boja novog trećeg dresa Reala nije slučajna - ona bi trebala asocirati na koralje, te bi na taj način novi dresovi trebali služiti kao opomena i podsjećanje na zagađenost okeana.

Inače, Real će svoje nove dresove nositi već u prijateljskom susretu sa Romom koji je na rasporedu u noći između utorka i srijede.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
I TAKO I TREBA BITI NIJE NISTA BITNIJE OD NASE PLANETE
13 0
ja224
dobar dres ta kompanija je napravila i Juventusu treći dres isto od reciklirane plastike iz mora
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi