Treći minut koban za Šabićeve izabranike, Evropsko prvenstvo je samo nada

Poraz od Švicarske

Treći minut koban za Šabićeve izabranike, Evropsko prvenstvo je samo nada

A. Čaušević

Kadetska reprezentacija BiH je upisala minimalan poraz u trećem kolu prve faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo do 17 godina.

U posljednjem kolu grupe 7 kadeti BiH su igrali protiv Švicarske te su upisali poraz od 1:0. Presudio je gol Bajramija iz treće minute.

Izabranici Nermina Šabića su imali niz prilika da izjednače, meč su završili sa 18 pokušaja, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže.

Za BiH su igrali Šutković, Božičković, Rizvanović, Marsel i Patrik Zrnić, Nurković, Prusina, Kovač, Pramenković, Lamadžema i Čamber. S klupe su ušli Damjanić, Bogdanić i Misimović.

Ovaj poraz vrlo vjerovatno znači i oproštaj od Evropskog prvenstva jer su šanse za plasman u elitnu fazu kvalifikacija minimalne.

Švicarska sa sedam i Finska sa pet bodova prolaze dalje, dok Bosna i Hercegovina u poretku najboljih trećeplasiranih prenosi jedan bod osvojen protiv Finaca (1:1).

Naše nada su jedinu pobjedu ostvarile protiv Gibraltara sa 6:1, ali se bodovi poslije najslabije plasirane ekipe u grupi brišu.

U elitnu fazu kvalifikacija će se plasirati četiri najbolje trećeplasirane selekcije pa je potrebno sačekati kompletiranje rezultata u ostalim grupama.

Top Komentari

fukaraslana
Jeb. ti Misimovic sve
6 1
Grohot
ne moze ovaj vrbanjusu trenirat
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi