Trenčovski preuzeo krivicu na sebe, Vukas zadovoljan odličnim rezultatom

Zrinjski "pregazio" Akademiju Pandev

Trenčovski preuzeo krivicu na sebe, Vukas zadovoljan odličnim rezultatom

A. Čaušević

Pobjedom 0:3 u Skoplju nad Akademijom Pandev Zrinjski je napravio veliki korak ka plasmanu u drugo pretkolo Evropske lige.

U izjavi poslije utakmice trener ekipe iz Sjeverne Makedonije, Jugoslav Trančevski, je krivicu za visok poraz preuzeo na sebe.

"Iskrene čestitke Zrinjskom koji je dominirao tokom cijelog meča. Neiskustvo je učinilo svoje, bili smo previše impresionirani protivnikom u prvom dijelu", rekao je Trančevski te dodao:

"Izgubili smo meč zbog ranog gola i veznog reda gdje je protivnik bio dominantan. Siguran sam da ovako loše ne možemo odigrati u drugom meču. Krivica spada na mene, ali Zrinjski je daleko bolji tim od nas..."

"Imali smo velika očekivanja...Prema izrazima lica naših fudbalera u svlačionici i nije dobra atmosfera", završio je Trančevski.

Na drugoj strani, Hari Vukas je čestitao svojim izabranicima na odličnom rezultatu i zasluženoj pobjedi.

"Čestitam mojim igračima na rezultatu. Ovo je veliki plus za nas uzimajući u obzir i početak prvenstva. Pobijedili smo kvalitetan tim. Akademija Pandev nam je napravila dosta problema."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Kontrolisali smo meč u prvom poluvremenu, iskoristili smo šanse i sigurno bi bilo drugačije da je domaćin preuzeo više rizika u igri. Kada pogledamo cijeli meč zasluženo smo pobijedili. Na vrijeme smo dali golove i ostvarili veliki rezultat", kazao je trener Plemića.

Revanš u Mostaru se igra za sedam dana.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi