Trener Atalante upozorio na opasno Sarajevo i otkrio dva bitna izostanka

Gasperini govorio na press konferenciji

Trener Atalante upozorio na opasno Sarajevo i otkrio dva bitna izostanka

Fudbaleri Sarajeva će sutra gostovati na stadionu Mapei u Reggio Emiliji gdje će u prvom susretu 2. pretkola Lige Evrope odmjeriti snage sa favorizovanom Atalantom.

Danas se na press konferenciji okupljenim novinarima obratio i trener Atalante Gian Piero Gasperini.

"Kasnimo sa pripremama, ali igrat ćemo najbolje što možemo. Oslanjamo se na naše kvalitete, ali moramo i ispraviti neke nedostatke i napravićemo najbolju taktiku za naš stil igre", nastavio je Gasperini, pa se osvrnuo i na ekipu Sarajeva:

"Oni su izvrsni, fizički su jaki. Osim toga za sada imaju bolje uslove od nas, mi kasnimo sa pripremama. Biće teška utakmica, moramo biti oprezni jer su opasni. Moramo se nositi i sa klimom, biće veoma toplo."

Danas je na posudbu u Atalantu stigao i fudbaler Chelseaja Mario Pašalić, a Gasperini je, očekivano, potvrdio da on neće biti u konkurenciji za Sarajevo.

"Pa neće biti spreman za sutra, ali će uskoro biti u pravoj formi".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na kraju je Gasperini još jednom pozvao na oprez i istakao da njegova ekipa ne sije ništa uzeti "zdravo za gotovo".

Podsjetimo, susret Atalante i Sarajeva je na rasporedu sutra u 20:30 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plavi kanarinac
E jeste smiješni...
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti