Trener Basela strahuje od bh. napadača

Koller hvali Turkeša

Trener Basela strahuje od bh. napadača

A. Beganović

Nakon 101 dana pauze fudbal se vraća i u Švicarsku i to utakmicama četvrtfinala Kupa ove zemlje.

Između ostalog za polufinale će se boriti Basel i Lausanne, čije boje i to sa dosta uspjeha brani i potencijalni bosanskohercegovački reprezentativac Aldin Turkeš.

Upravo trener slavnog švicarskog kluba Marcel Koller smatra da njegovom timu od bosanskohercegovačkog napadača prijeti najveća opasnost.

"Napadači poput Andija Zeqirija i Aldina Turkeša su vrlo opasni i trebamo biti oprezni, no nisu jedni vrhunski igrači u redovima našeg protivnika", izjavio je Koller i dodao:

"Radi se o dobrom i uravnoteženom timu koji nije tek tako na samom vrhu Challenge lige.

Podsjetimo, Turkeš igra sezonu iz snova. U 26 odigranih utakmica postigao je 20 golova kojima je dodao i dvije asistencije. Što se tiče Kupa, odigrao je tri utakmice i postigao je isto toliko golova.

A, da njegove igre nisu ostale nezapažene govore i transger glasine s obzirom da se ovaj 24.godišnji napadač povezuje s nekoliko švicarskih i turskih klubova.

Top Komentari

Rajvosa2019
Decko koji obecava - ko zna - prosle sezone sa 16 golova najbolji napadac u Svicarskoj 2 ligi- ove sezone jos bolji / nadam se da ce iduce sezone bar igrati u Svicarskoj 1 ligi , a onda ko zna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi