Turci otkrili zašto Fenerbahče želi Turkeša

Ima sjajnu sezonu iza sebe

Turci otkrili zašto Fenerbahče želi Turkeša

U turskim medijima jučer se pojavila informacija kako se na radaru Fenerbahčea nalazi, ni manje ni više, nego Aldin Turkeš.

Sa 20 pogodaka u 26 utakmica ovaj bivši mladi reprezentativac BiH je najbolji strijelac Lausanne-Sporta i ujedno švicarske Challenge lige, a partije koje pruža na tržištu očito ne prolaze nezapaženo.

Na 23-godišnjeg napadača je 'oko bacio' turski velikan Fenerbahče čiji je sportski direktor Emre Belozoglu navodno već stupio u kontakt s njegovim agentom kako bi se raspitao o potencijalnom transferu.

Klub s takvim renomenom proteklih godina obično je dovodio svjetski poznate fudbalere, a zašto su se baš okrenuli Turkešu, otkriva tamošnji Kralspor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa stvorila je probleme i Fenerbahčeu. Iz tog razloga klub je primoran okrenuti se mladim, jeftinijim, fudbalerima", navodi pomenuti medij i dodaje kako bi Turkeš koštao oko 800.000 eura.

Turkeš je u dobroj situaciji i ukoliko ne dođe do transfera. Njegov Lausanne-Sport ubjedljivo je vodeći u Challenge ligi i od naredne sezone će se sigurno takmičiti u elitnom švicarskom rangu.

Top Komentari

Penderinos
Bolje mu je u Basel ili young boys
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi