Trener Borussije rigao vatru nakon poraza: Ovo je veliki skandal, šta bi igrači trebali uraditi?
Favre je bio bijesan nakon utakmice

Dortmund je možda ovim porazom i izgubio utrku za naslov prvaka

Trener Borussije rigao vatru nakon poraza: Ovo je veliki skandal, šta bi igrači trebali uraditi?

S. Pašalić

Borussia Dortmund je danas na svom terenu neočekivano kiksala protiv Schalkea koji je upisao pobjedu rezultatom 4:2.

Trener Borussie Dortmund Lucien Favre vjeruje da tumačenje pravila igranja rukom u nogometu postaje "smiješno" nakon što je njegov tim pretrpio poraz u kojem je pored spornog penala dosuđenog za Schalke, Borussia dobila i dva crvena kartona.

Mario Gotze je doveo Dortmund u vodstvo u 14. minuti, ali je Schalke izjednačio već u 18. minuti nakon što je sudija nakon pregleda VAR snimke odlučio dodijeliti gostima penal.

"Nikad nisam doživio ovako nešto, teško je nositi se s tim", rekao je Favre nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ovaj penal pokazuje kako je postao smiješan nogomet. Ovo pravilo igranja rukom, to je najveći skandal u nogometu. To je sramota."

"Ovo je postalo smiješno. Ne samo današnji penal, već općenito. Trebaju li igrači osjeći ruke i trčati bez njih?", zaključio je ljutiti trener Borussije Dortmund.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi