Trener Cardiffa je mnogo puta pokazao da mrzi Liverpool, hoće li se ta mržnja danas povećati?
Warnock je mnogo puta upućivao kritike na račun Liverpoola

Nema dobra iskustva sa timom sa Anfielda

Trener Cardiffa je mnogo puta pokazao da mrzi Liverpool, hoće li se ta mržnja danas povećati?

S. Pašalić

Cardiff će danas od 17 sati na svom terenu ugostiti Liverpool u utakmici 35. kola engleske Premier lige.

Važna je to utakmica za oba tima, Cardiff s jedne strane vodi grčevitu borbu za opstanak dok Liverpool vodi veliku borbu sa Manchester Cityjem za naslov prvaka Engleske.

Trener Cardiffa Neil Warnock je pokazao bijes prema Liverpoolu, ali i prema Nathanielu Clyneu, prema svijetu, prema svima.

Warnock je optužio Redse za nepoštovanje nakon što su Nathaniela Clynea ove zime poslali u Bornemouth na posudbu, a trener Cardiffa tvrdi da je Liverpool obećao da će ga poslati na posudbu u Cardiff.

"Da ne dobijete telefonski poziv od Nathaniela ili Liverpoola, mislio sam da tu nešto smrdi", rekao je Warnock.

Warnockova antipatija prema Liverpoolu seže daleko u prošlost. Mržnja je snažna riječ, pogotovo u današnje vrijeme, ali svakako njegova gorčina i ogorčenost prema ljudima sa Anfielda traje dugo.

Sve je krenulo još 2003. godine, kada je Warnock stigao sa svojim Sheffield Unitedom na Anfield na polufinalnu drugu utakmicu Lige kupa.

Sheffield je poražen nakon produžetaka, a Warnock je ušao u žestoku raspravu sa igračima i stručnim štabom Liverpoola te je optužio Stephanea Henchoza da je pljuno na njega, što je Švicarac demantovao.

To se nastavilo u sezoni 2006/2007 kada se Warnock sa Sheffieldom borio za opstanak, a njihov konkurent Fulham je igrao protiv Liverpoola koji je već izborio plasman među četiri najboje ekipe i Rafa Benitez je tada odlučio poslati kombinovani tim, a Fulham je na kraju pobijedio sa 1:0 i tako prestihao Sheffield United na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Warnock je nakon toga rekao: "To nije bio ni rezervni tim. Ne znam ni dva igrača Liverpoola koji su igrali u toj utakmici, ali kada ste stranac poput Rafe Beniteza onda i ne razmišljate puno o Sheffieldu"

Vidjet ćemo da li će nakon današnje utakmice Warnock imati još razloga za mržnju prema Liverpoolu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi