Redsi pod pritiskom, Arsenal i United nastavljaju mrtvu trku za Ligu prvaka
Jedno je sigurno, a to je da će ljubitelji nogometa, a posebno Engleske Premier lige, od 14:30 pratiti dobru utakmicu, a u 17 sati imat će veliki problem u odabiru utakmice za praćenje.

Utakmice Engleske Premier lige

Redsi pod pritiskom, Arsenal i United nastavljaju mrtvu trku za Ligu prvaka

E. Oštraković

Danas se u Engleskoj Premier ligi nastavlja borba za prvaka, ali ništa manje nije bitna ni borba za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Očekuju nas tri jako dobre utakmice, te je prava šteta što se dvije današnje utakmice igraju u istom terminu.

Ipak, krenimo redom. od 14:30 očekuje nas utakmica u kojoj se na Goodisonu sastaju Everton i Manchester United.

Utakmica je to koja Evertonu znači nastavak borbe za sedmo mjesto, koje u konačnici može voditi u kvalifikacije za Evropsku ligu, dok je sa druge strane Manchesteru, nakon ispadanja iz Lige prvaka, svaka utakmica "finale" u borbi za ponovni nastup u Ligi prvaka.

Everton je u posljednjem kolu poražen na gostovanju kod već odavno otpisanog Fulhama, ali to je totalno druga ekipa kada igra na svom terenu. Pokazali su to u posljenjem domaćem nastupu kada su ostvarili pobjedu protiv Arsenala.

Sa druge strane Manchester United je u posljednjem kolu, uz velike muke, ostvario pobjedu protiv West Ham Uniteda. Njima su u toj utakmici za pobjedu bila potrebna dva jedanaesterca, ali u ključnim trenucima fantastičan je na golu bio De Gea. U ovoj utakmici favorita nema, a MOZZART nudi jako dobre kvote na klađenje na ovu utakmicu, koje možete vidjeti OVDJE.

Od 17 sati su na rasporedu dvije utakmice. Arsenal na svom terenu dočekuje uvijek neugodni Crystal Palace, a u istom terminu Liverpool gostuje kod Cardiffa.

Možemo reći da Crystal Palace posljednjih nekoliko kola igra za svoju dušu, pogotovo protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele. Šanse da oni ispadnu gotovo da ne postoje, tako da tek sada njihov raskošan napadački talenat može doći do izražaja. Naravno jer rezultat nije u prvom planu.

Ako izuzmemo gostovanje kod Evertona, Arsenal u posljednjih nekoliko utakmica igra sjajno, a to su potvrdili sa dvije gostujuće pobjede, prvo protiv Watforda, a zatim i protiv Napolija u Evropskoj ligi.

Arsenalu ova utakmica znači mnogo, a Topnici su na domaćem terenu sjajni, te je gotovo sigurno da nas očekuje utakmica sa dosta golova, a da li će domaćini ostvariti vrijednu pobjedu, to ostaje da vidimo. Ukoliko vjerujete u pobjedu Arsenala, MOZZART nudi sjajnu kvotu na "keca", koju možete pogledati OVDJE.

Liverpool je i ove sezone sjajan. Ponovo su u polufinalu Lige prvaka, a i u domaćem prvenstvu im ide sjajno. U posljednjem kolu na domaćem terenu su pobijedili Chelseaja, te nisu dopustili da se ponovi Gerrardov pad koji ih je upravo protiv Chelseaja odaljio od titule.

Ove godine mrtva trka između njih i Cityja traje dosta dugo, a čini se da će trajati do posljednjeg kola. Bod prednosti je na strani tima koji sa klupe predvodi Guardiola, ali Liverpool im diše za vratom i očekuje njihov kiks.

Ipak, ni njima danas neće biti lako, iako gostuju kod Cardiffa. Upravo njihov današnji domaćin bori se za goli život, te im je pobjeda neophodna ukoliko žele nastaviti borbu za opstanak u ligi koju vode sa Brightonom.

Liverpool je ipak sigurno favorit, a MOZZART nudi jako dobru kvotu na pobjedu Redsa, koju možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedno je sigurno, a to je da će ljubitelji nogometa, a posebno Engleske Premier lige, od 14:30 pratiti dobru utakmicu, a u 17 sati imat će veliki problem u odabiru utakmice za praćenje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi