Trener Freiburga objasnio zašto Demirović ranije nije igrao

Postao standardan u njemačkom timu

Trener Freiburga objasnio zašto Demirović ranije nije igrao

E. Škorić

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović pružio je jučer sjajnu partiju u dresu Freiburga, koji je s 5:0 deklasirao Koln.

Demirović je uveliko doprinio pobjedi svoje momčadi, pošto je postigao vodeći gol, a kasnije upisao i dvije asistencije. Pokazao je da BiH ima još jednog vrhunskog napadača, a trenera Freiburga Christiana Streicha upitali su zašto nije igrao i ranije.

"Na početku mu je bilo teško, nije imao skoro nikako slobodnog vremena nakon sezone u Švicarskoj. Bio je novi u ekipi, nije znao puno toga, ali ono što sada radi i način na koji nam pomaže je nevjerovatno i ja sam jako sretan što ga imam u timu", rekao je Streich.

Demirović koji ima 22 godine, igrao je u Švicarskoj za St. Gallen kao posuđen igrač španskog Alavesa, a u Bundesligi je na 12 nastupa dao dva gola uz pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sakupio je 13 nastupa za U21 selekciju BiH, ali još čeka na debi u A reprezentaciji.

Promo

Top Komentari

Tas14
Momak za svaku pohvalu, zaslužuje mjesto u repki
9 0
karlhajncbrazzzo
A šta kažu naši treneri i selektori, zašto nije igrao za reprezentaciju BiH?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi