Trener koji je odbio Sarajevo preuzeo Crnogorce, pa poručio: Nisam mađioničar

Pamić na klupi OFK Titograda

Trener koji je odbio Sarajevo preuzeo Crnogorce, pa poručio: Nisam mađioničar

Hrvatski trener Igor Pamić imenovan je za novog šefa stručnog štaba crnogorskog OFK Titograda, koji se do ove sezone zvao Mladost iz Podgorice.

Pamić je sa novim klubom potpisao jednogodišnji ugovor, a stiže nakon šokantnog ispadanja iz Evropske lige od ekipe B36 sa Farskih otoka. Hrvat će biti već peti trener Titograda u posljednjih godinu dana.

"Nisam došao da budem ovdje dva mjeseca, pa dobijem otkaz. Želio bih odraditi ugovor i ostaviti trag. Ne bježim od izazova, ali nisam mađioničar. Nisam ni najbolji trener na svijetu. Da jesam, ne bih bio ovdje, ali mislim za sebe da sam dobar trener i da mogu uraditi nešto u Crnoj Gori", rekao je Pamić na predstavljanju.

Bivši trener Istre se prije četiri godine dovodio u vezu sa preuzimanjem Sarajeva. Štaviše, imao je i ponudu koju je glatko odbio.

"Dobijao sam i ranije ponude nekih klubova, tako da ni ovome ne pridajem poseban značaj. Ponudu Sarajeva sam odmah odbio, dok sam ponudu Maccabija iz Haife odbio tek uz pomoć predsjednika Ščeglova", rekao je Pamić 2014. godine.

Podsjetimo, Igor Pamić bio je potencijalni nasljednik Roberta Jarnija na klupi Sarajeva, koji je neposredno prije toga dobio otkaz na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti