Trener Kölna ima zanimljivu ideju kako večeras zaustaviti Haalanda

Hoće li biti dovoljno?

Trener Kölna ima zanimljivu ideju kako večeras zaustaviti Haalanda

E. Škorić

Nakon što je postigao hat-trick u debiju za Borussiju Dortmund prošle subote, Erling Haaland poslao je upozorenje narednim rivalima.

Večeras Borussia igra protiv Kölna i trener gostujućeg tima Markus Gidsol suočava se s pitanjem: "Kako zaustaviti to norveško čudo?"

"Imamo stvarno veliki timski autobus kojim se vozimo. Možda ćemo ga parkirati pred našim golom. Ili da parkiramo tri autobusa?", rekao je 50-godišnji trener Kölna kroz smijeh.

"Možda ga možemo zaustaviti, možda ne možemo... ali napravili bismo veliku grešku ako se usredotočimo na samo jednog igrača u Dortmundu. Ima tu previše dobrih igrača da bismo se bazirali na samo jednoga", dodao je Gidsol.

Nakon pobjede nad Wolfsburgom u Kölnu ne žele unaprijed da se predaju pred meč u Dortmundu.

"Možda će da zvuči ovako ili onako, poput neke floskule, ali ne idemo u Dortmund turistički niti da izgubimo. Igrat ćemo svoj najbolji nogomet, želimo da se vratimo neporaženi".

Očekuje se da Köln sa sobom na Signal Iduna Parku ima oko 8000 navijača, mada je činjenica da neće moći da nadmaše nevjerovatne navijače BVB-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gisdol je rekao da neće morati mnogo govoriti svom timu o atmosferi u Dortmundu, dodajući da je i njihov stadion postao "paklen" nakon dobrih igara u posljednje vrijeme.

Duel Borussije i popularnih Jarčeva na programu je od 20:30 sati, a OVDJE pogledajte kvote.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi_Strumf
Mogu oni 8000,da u Bosni i Hercegovini ima para ko u Njemackoj vidjela bi Europa sta su navijači
4 3
monitor
Heja BVB ??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi