Tri gola na debiju neće biti dovoljna da Haaland u petak bude starter?

Mogao bi opet dobiti šansu u nastavku

Tri gola na debiju neće biti dovoljna da Haaland u petak bude starter?

E. Škorić

Trener Borussije Dortmund Lucien Favre bio je oduševljen debijem Erlinga Haalanda.

Uostalom, ko nije, kada je 19-godišnji Norvežanin ušao u nastavku meča i postigao hat-trick u preokretu Borussije i donio joj pobjedu u Augsburgu (5:3).

Norveški reprezentativac ušao je u igru umjesto Lukasza Piszczeka u 56. minuti, a prvi put mrežu trese 183 sekunde kasnije niskim udarcem u daljnji kut.

"Nevjerovatan je. Počeo je odmah dobro, pokazao je da je veliko pojačanje i ta tri gola što je postigao govore sama po sebi. Dobro se kreće između redova, to nam daje dodatne mogućnosti u napadi. Bio je jako dobar, a sa 19 godina ima ogroman potencijal za napredak. Bila je ovo luda utakmica", kazao je Favre.

Dortmund u petak igra u Koelnu, a Favrea su upitali hoće li Haaland dobiti priliku da bude starter.

"Igrači uvijek govore da su spremni za igru, ali on nije trenirao u decembru zbog povrede koljena i nije mogao puno uraditi u našem kampu tri ili četiri dana. Nije bio spreman za 90 minuta protiv Augsburga, ali vidjet ćemo do petka", rekao je Favre.

I sam Haaland je presretan zbog debija, ali tvrdi da je opušten.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Prilično sam opušten zbog toga, zapravo ne znam zašto", rekao je Haaland nakon meča, pa je dodao: "Došao sam ovdje da postižem golove i to jebio sjajan debi za mene. Okružen sam dobrim momcima i u velikom sam timu".

Borussia u petak navečer dočekuje Koeln i ima priliku da se dodatno uključi u borbu za sami vrh. Trenutno je ovaj tim četvrti s 33 boda, koliko ima i treći Bayern s utakmicom manje, a i petoplasirani Schalke. Ispred su Borussia (M) s 35 bodova i Leipzig kao lider s 40 bodova. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Njemu je dovoljno i 30 minuta da igra...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije