Trener Kopenhagena nakon meča u Istanbulu: Nije se trebalo igrati, šokiran sam arogancijom UEFA-e

Solbakken ogorčen

Trener Kopenhagena nakon meča u Istanbulu: Nije se trebalo igrati, šokiran sam arogancijom UEFA-e

Utakmice fudbalskih takmičenja u Evropi koja nisu prekinuta uglavnom se igraju bez publike, zbog straha od mogućeg širenja koronavirusa.

To, međutim, nije bio slučaj večeras u Istanbulu gdje je, na stadionu Fatih Termin, Bašakšehir ugostio ekipu Kopenhagena u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Bašakšehir je slavio sa 1:0 zahvaljujući golu Edina Višće sa penala u samom finišu meča. Trener gostujuće ekipe Stale Solbakken nije imao problem s prisustvom publike, ali jeste što se utakmica uopšte igrala u jeku "drame" oko koronavirusa - što je nakon utakmice i jasno poručio.

"Ova utakmica se nije trebala igrati... Ovo je bio jako, jako težak dan za igrače zbog razvoja situacije sa koronvirusom kući, u Danskoj. Oni imaju žene i djecu, roditelje, djedove i bake, na koje misle. Pod ovim okolnostima je impresivno da su izašli na teren i igrali kako su igrali. To dokazuje da imamo jaku volju i podršku unutar ekipe", izjavio je Solbakken. pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Proteklih nekoliko dana smo bili u kontaktu sa UEFA-om i podijelili sa njima naše stavove, želju da se meč otkaže. Čak smo razmišljali trebamo li uopšte učestvovati. Ali odluka da to ne uradimo bi vukla previše posljedica za ovakav tunir, sport i ekonomiju. To bi uticalo na previše ljudi".

"Šokiran sam arogancijom UEFA-e, a postao sam još više ogorčen kada sam sišao u svlačionicu i kada mu je rečeno da se od sutra sve utakmice u Turskoj igraju bez publike. Zaista se nadam da će ovo dobiti epilog", završio je ogorčeni Solbakken.

Promo

Top Komentari

Lime
Nema nista stim, oni su dobili extra rezultata. Al jos jednom je sve u ekonomiji, a nemosli se na igrace. Da imaju love al ipak su ljudi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi