Trener Kopenhagena nudio nevjerovatna obećanja igračima pred početak utakmice s Manchesterom

Mogu li iznenaditi večeras?

Trener Kopenhagena nudio nevjerovatna obećanja igračima pred početak utakmice s Manchesterom

Edmir Škorić

Menadžer danskog Kopenhagena Stale Solbakken ponudio je svojim igračima veliki bonus ako uspiju iznenaditi i pobijediti Manchester United u četvrtfinalu Lige prvaka.

Manchester United i Kopenhagen svoj meč četvrtfinala igraju u Kelnu. S obzirom da je počelo u 21 sat, sada je već poluvrijeme i mora se priznati da metode norveškog trenera dobijaju smisao.

Kako bi momčadi dao dodatni poticaj, Solbakken je ponudio svojim igračima priliku da dobiju svoj bonus, ako uspiju da u 90 ili 120 minuta, pa i na penale izbace velikog favorita, ekipu Uniteda.

"Da bismo uspjeli da pobijedimo, moramo igrati savršeno. Treba nam malo sreće. Možda nam treba i loš United, ali moramo biti savršeni u odbrani i iskoristiti jednu, dvije ili tri šanse koje ćemo imati tokom utakmice", kazao je Solbakken, dodavši:

"Šanse nisu velike, ali prednost nam je da ima više od 90 minuta, a ne 180 minuta".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zanimljivo da je Solbakken bio član Kopenhagena koji je prije 14 godina u grupnoj fazi Lige prvaka pobijedio Manchester United.



Top Komentari

vence
I koja obecanja im je nudio?
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi