Trener Legije otkrio šta se desilo njegovim igračima: "Ne tražim opravdanje, ali..."

Nisu slučajno poraženi od Spartaka

Trener Legije otkrio šta se desilo njegovim igračima: "Ne tražim opravdanje, ali..."

Legia iz Varšave je sinoć šokantno poražena od Spartaka iz Trnave rezultatom 2:0, čime se dovela u vrlo nezgodnu situaciju.

Poljski prvak će u revanšu trebati ubjedljivu pobjedu na gostovanju, što će biti težak zadatak za ekipu trenera Deana Klafurića. Međutim, Hrvat vjeruje da domaći poraz 2:0 nije pravo mjerilo snaga, posebno zbog toga što se njegova ekipa uoči utakmice susrela sa velikim problemima.

"Ne tražim izgovore, ali moram objasniti zašto su moji igrači na terenu izgledali tako kako su izgledali. Neki fudbaleri i članovi stručnog štaba zakačili su virus, imali su groznicu i povraćali su tokom cijele noći. To nam je zadalo velike probleme u sastavljanju tima, zato moram sada da ih branim", rekao je hrvatski stručnjak, te nastavio:

"Izgubili smo mnogo lopti, kasnili smo ali ponosan sam jer su u tako teškom trenutku igrači pokušali datisve od sebe. I ja sam igrao fudbal, znam kako je teško kada si bolestan. Carlitos, Antolić, Kante i Simanski samo su neki od pogođenih igrača. Ne znam tačan uzrok virusa, ali svi smo se osjećali slabije".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Klafurić vjeruje da još nije gotovo.

"Ovo je bilo tek prvo poluvrijeme, nije gotovo i vjerujemo da možemo proći dalje. Mislim da možemo pobijediti sa tri ili četiri gola razlike. Poštujem Spartak, ali bolji smo tim. Moramo izliječiti igrače, koncentrisati se na meč u ligi a onda izbaciti Spartak".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi