Ne vraća se u HNL: Da Silva potpisao za Legiju

Bivši hrvatski reprezentativac

Ne vraća se u HNL: Da Silva potpisao za Legiju

Eduardo da Silva se, ipak, neće vratiti u HNL. Iako se pisalo o velikom interesu Rijeke, pa i Osijeka, ovaj nekadašnji hrvatski reprezentativac se odlučio na odlazak u Poljsku.

Naime, iskusni Da Silva će svoju karijeru nastaviti u redovima Legije, s kojom je danas nakon što je obavio ljekarske preglede potpisao jednogodišnji ugovor.

Nema sumnje da je Legia dovila veliko napadačko pojačanje, a transfer je prokomentarisao i Romeo Jozak, bivši uposlenik Dinama koji danas radi kao trener u varšavskom klubu.

"Poznajem Eduarda od njegove 15. godine. Da nije doživio tešku povredu dok je igrao za Arsenal, bio bi jedan od najboljih napadača svijeta. On je i dalje vrlo vješt fudbaler i vjerujem da će njegovo iskustvo i glad za igrom pomoći Legiji. Kao igračka svjetska klasa on može biti idealan model za mlade igrače koji mogu puno naučiti od njega", rekao je Jozak.

Posljednji angažman Eduardo je imao u rodnom Brazilu, gdje je igrao za Atletico Paranaense.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi