Trener Milana je svjestan šta znači jučerašnja pobjeda

Pioli presretan

Trener Milana je svjestan šta znači jučerašnja pobjeda

E. Škorić

Milan je sinoć slavio protiv Verone s 3:2 nakon velikog preokreta. Gosti su vodili 2:0, no u drugom dijelu su Rossoneri ipak došli do nove pobjede.

Ne pamti se bolji start Milana, a trener Stefano Pioli može da bude zadovoljan kako se za sada stvari odvijaju, pa i pored silnih problema koje ovaj tim ima s povredama i izostancima igrača.

"Prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno. Patili smo se, nismo igrali. Od samog početka bilo je jako teško, ali dečki su pokazali karakter", rekao je Pioli.

"U drugom poluvremenu morali smo se poboljšati, a momčad je pokazala zrelost. I nakon toga je počela dobro da igra. Zrelost i stabilnost su ono što nam treba. Ako želite težiti velikom uspjehu, morate se prvo pozabaviti sitnicama", dodao je trener Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je jako važna pobjeda, mogla bi biti dodatni vjetar u leđa ekipi pred naredne utakmice", dodaje Pioli, čija ekipa će gostovati Bologni narednog vikenda.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi