Trener nakon pobjede u polufinalu Superkupa Egipta nije mogao odbiti poziv: "Dečki, to je..."

Posebni na liniji

Trener nakon pobjede u polufinalu Superkupa Egipta nije mogao odbiti poziv: "Dečki, to je..."

Edmir Škorić

U utorak su odigrani mečevi polufinala Superkupa Egipta, a u finale su se plasirali Future FC i Al Ahly.

Future je nakon penala savladao Pyramids, dok je slavni Al Ahly pobijedio Ceramica Cleopatru sa 1:0 i to autogolom u 94. minuti.

Na klupi Future FC je portugalski stručnjak Ricardo Formosinho, koji je tako napravio veliki podvig i imat će priliku da se sa svojim timom bori za trofej u finalu.

Na press konferenciji za novinare nakon utakmice, Formosinho je dobio poziv. Javio se, a onda mu se na licu moglo vidi oduševljenje.

"Dečki, moram da se javim. Ovo je Mourinho", kazao je Formosinho, kojem je trener Rome na ovaj način odlučio da čestita na plasmanu u finale.

Oglasi

Formosinho je svojevremeno radio kao pomoćni trener Mourinhu i to u Manchester Unitedu od 2016. do 2018. godine, a potom jednu sezonu u Tottenhamu.

On je kasnije preuzeo Al-Hilal, vodio i Strongest u Boliviji, a sada trenira egipatski tim.

Ovaj 67-godišnji stručnjak daleko je od onoga što je napravio Mourinho kao trener, ali svakako može da bude ponosan na svoju prošlost.

Uostalom, ima u biografiji naslov Lige prvaka, osvojen 2004. godine s Portom. Naravno, tada je bio dio stručnog štaba na čijem čelu je bio legendarni Jose Mourinho.

Special One ne zaboravlja svoje bivše igrače, pomoćnike, saradnike i obično ih iznenadi onda kada se najmanje nadaju, što je bio slučaj i danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi