Lukaku isključen, a onda nastupa genijalni Mourinho - sve je išlo preko dječaka koji donosi lopte

Posebni na djelu

Lukaku isključen, a onda nastupa genijalni Mourinho - sve je išlo preko dječaka koji donosi lopte

E. Škorić

Roma je večeras remizirala sa Fiorentinom (1:1) u meču 15. kola italijanske Serije A, iako je kraj dočekala sa dva igrača manje.

Poveli su domaći fudbaleri već u petoj minuti golom Romelua Lukakua na asistenciju Paula Dybale, a u prvom dijelu se Argentinac povrijedio pa je morao napustiti teren.

Nastavak donosi festival kartona, dva crvena za Romu, izjednačenje i seriju promašaja gostiju. Zalewski je zbog drugog žutog kartona u 64. minuti morao izvan igre, a samo dva minuta kasnije Martinez Quatra zabija za 1:1.

Mourinho je sve potom okrenuo odbrani vlastitog gola, Rui Patricio je imao 2-3 sjajne odbrane, no pravi pakao nastaje u 87. minuti nakon krvničkog starta Lukakua, pa je Roma morala da se brani sa dva igrača manje.

Dogodio se i jedan zanimljiv trenutak na Olimpicu. Kamere su snimile Josea kako uručuje ceduljicu sa tehničkim uputstvima mladom momku koji donosi lopte, a ovaj je morao istu da što prije odnese do golmana Ruija Patricija.

Oglasi

Nejasno je šta je poruka sadržavala, ali epizoda je dodala malo dodatne napetosti u posljednje trenutke meča. U svakom slučaju, vjerovatno je da se taktička indikacija odnosila na pozicije koje će se gađati kada bude ispucavao lopte.

Osim toga, nedugo nakon što je dobio poruku, portugalski golman se "povrijedio". Naravno, jedna od poruka Mourinha bila je da pokuša što više da uštedi na vremenu.

Još jednom smo svjedočili Joseovom šouu i dokazu zašto ga zovu Posebni. Teško bi bilo ko drugi imao ovakav plan ili bi se dosjetio da na ovaj način pomogne da sa par uputa zaustavi rivala koji je bio u naletu i tako blizu gola za pobjedu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada se sve uzme u obzir, Mourinho može da bude zadovoljan bodom, iako je nakon 45 minuta izgledalo da će njegova ekipa upisati šestu uzastopnu pobjedu na Olimpicu u Seriji A.

Romi slijedi domaći ogled sa Sheriffom u Evropi, a onda gostovanje u Bologni, gdje će biti oslabljena neigranjem suspendovanih Zalewksog i Lukakua, a upitni su Dybala i Azmoun, koji su se večeras povrijedili.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi