Mourinho pred svima ponizio bahatu zvijezdu, on uzeo mobitel u ruke i odmah se osvetio svima u Romi

Renato Sanches je već otpisan

Mourinho pred svima ponizio bahatu zvijezdu, on uzeo mobitel u ruke i odmah se osvetio svima u Romi

E. Čaušević

Portugalski veznjak Renato Sanches bio je velika nada evropskog fudbala, ali pad koji je doživio u karijeri je zaista nevjerovatan. Ljetos je stigao u Romu u nadi da će oživjeti karijeru, ali ono što mu je Jose Mourinho napravio stavilo je tačku na njegovu epizodu u rimskom klubu.

Renato Sanches je zablistao još kao tinejdžer na Evropskom prvenstvu 2016. godine kada je s Portugalom postao prvak Evrope, a tog ljeta je za skoro 40 miliona eura iz Benfice prešao u minhenski Bayern.

No, dolaskom u Bayern krenuo je vrtoglavi pad Sanchesa koji se u Minhenu nikako nije snašao. Imao je i epizodnu posudbu u Swanseaju koja je također bila očajna, a potom je 2019. godine prešao u Lille.

Portugalac je u Lilleu igrao poprilično dobio što mu je na ljeto prošle godine donijelo transfer u PSG za 15 miliona eura. Međutim, nakon što se u Parizu nije previše naigrao odlučeno je da ponovo promijeni sredinu.

Sanches je ljetos stigao u Romu na posudbu do kraja sezone, a rimski klub ima obavezu otkupa ugovora ukoliko se ispune posebni uslovi. No, već sada je čini se jasno da toga neće doći.

Oglasi

Ovaj 26-godišnjak je na "ratnoj nozi" s Joseom Mourinhom što je čini se presudno. Sve je počelo prije nekoliko dana na meču protiv Bologne kada ga je Posebni uveo u igru na poluvremenu, ali izveo nakon samo 18 minuta jer je bio nezadovoljan njegovom igrom.

Sanches je bio bijesan zbog takvog Mourinhovog poteza, ali se trener Rome na tome nije zaustavio. On je i sinoć Sanchesu pokazao ko je gazda jer ovaj veznjak uopšte nije bio u sastavu za derbi protiv Napolija.

Mourinho je pred meč poručio Sanchesu da nema potrebe da se presvlači jer će meč gledati s tribine što je Portugalca dovelo do ludila.

Sanches nije uspio da se iskontroliše i imao je svađu s Mourinhom, a nakon toga je na društvenim mrežama izbrisao sve veze s Romom što naravno nije prošlo nezapaženo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

   Renato Sanches na Instagramu u opisu profila odmah izbrisao sve što ima veze s Romom

Mediji u Italiji vjeruju da to znači i Sanchesov kraj u Romi jer će vjerovatno Vučica u januaru raskinuti posudbu i vratiti ga u PSG. Oni nisu obavezni na otkup ugovora jer on nije aktivirao klauzule iz njihovog dogovora.

Portugalac je od dolaska na Olimpico u dresu Rome upisao tek devet nastupa, odnosno ukupno 228 minuta, te je zabio jedan gol.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Caus nisi nam napiso kako se osvetio,ako misliš na to što je izvršio sve sa Igrama onda se baš osvetio...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi