Trener Rapida o Velkoskom: Da, postoji interes za njim

Zoran Barišić govorio za SportSport.ba

Trener Rapida o Velkoskom: Da, postoji interes za njim

Brojni austrijski mediji jučer su objavili informaciju da je trofejni Rapid iz Beča "bacio oko" na Krstu Velkoskog. 

Napadač reprezentacije Makedonije je svojim igrama u protekloj polusezoni zainteresovao brojne klubove i na adresu FK Sarajevo svakodnevno stižu ponude, a nije tajna da je na listi zainteresovanih i Rapid. 

To je u  telefonskom razgovoru za SportSport.ba potvrdio i trener kluba Zoran Barišić, ističući da su skauti Rapida nekoliko puta posmatrali Velkoskog i dali mu pritom visoku ocjenu. 

"Velkoski? Da, postoji interes za njegovim uslugama i moram priznati da su naši skauti bili zadovoljni s onim što je on pokazao u utakmicama koje su gledali. Teško je reći da li će on doći u Rapid, ima još dosta vremena za to", kazao nam je 45-godišnji Barišić. 

Barišić je iskoristio priliku da pohvali i Srđana Grahovca koji je u julu 2014. godine iz banjalučkog Borca stigao u Beč. 

"Mnogo sam zadovoljan sa Srđanom. Jako mlad je došao u Rapid i opravdao je moja očekivanja, zaista se dobro razvio i taktički je inteligentan. Krasi ga dobar pas, ne krije se i na dobrom putu je da napravi velike stvari."

Rapid u austrijskom šampionatu zauzima treću poziciju i uz Salzburg jedan je od glavnih kandidata za osvajanje titule. 

"U Austriji za najbolju ekipu slovi Red Bull Salzburg, oni ovdje imaju i najviše novaca. Međutim, i Rapid se dosta razvio u posljednje vrijeme, dosta smo bolji nego prije i imamo se pravo nadati tituli. Uz Salzburg konkurent će nam biti i Austrija Beč", kazao je Barišić i na kraju dodao: 

"Mi smo uspjeli i proći u šesnaestinu finala Evropske lige i čeka nas vrlo težak zadatak protiv Valencije. U fudbalu je sve moguće, tako da nemamo šta izgubiti i moramo dati sve od sebe u nadolazećoj utakmici. Imamo dovoljno vremena da se dobro raspitamo o našem protivniku", istakao je Barišić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Inače, Barišić na klupi Rapida sjedi od 2013. godine, a priliku je dobio nakon uspješne dvogodišnje epizode u drugom timu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi