Trener Setien o Dembeleu: Imam suze u očima kada ga gledam...

Francuz do sada nije opravdao ogroman novac uložen u njegov transfer

Trener Setien o Dembeleu: Imam suze u očima kada ga gledam...

Barcelona nije uspjela pronaći pojačanje za sami vrh napada u januaru. Ipak, Setien vjeruje da Ousmane Dembele može itekako pomoći ekipi i učiniti Suarezovo odsustvo manje vidljivim.

Luis Suarez je, podsjetimo, operisao koljeno i van terena će biti do maja, dok se Dembele konačno oporavio od povrede zadobijene još u novembru prošle godine i počeo trenirati.

Dembele još nije opravdao uloženi novac u njegov transfer iz Bourussije Dortmund na ljeto 2017. godine. Imao je 22-godišnji Francuz velikih problema sa povredama, ali čini se da je veći problem predstavljao njegov stav prema radu i treniranju, te manjak discipline.

Ipak, ako je suditi po posljednjim izjavama trenera Barcelone Quiquea Setiena, Dembele je konačno počeo raditi kako treba.

"Kao i većina, i on ima stvari koje može unaprijediti. Morate znati da su još mladi momci... Njihova predanost je, iz onoga što sam vidio, totalna i apsolutna", izjavio je Setien za Sport, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imam suze u očima kada gledam s kakvim intenzitetom radi i kakav kapacitet posjeduje... Oduševljeni smo njime. On može biti naše zimsko pojačanje."

"Nikada ne znate kako će se stvari dešavati, ali uvijek razmišljamo pozitivno. Jasno je da će nam njegov oporavak dobro doći", dodao je 61-godišnji strateg Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi