Trener Seville se izvinio navijačima nakon utakmice

Remi na Sanchez Pizjuanu

Trener Seville se izvinio navijačima nakon utakmice

Sevilla i Manchester United odigrali su neriješeno sinoć u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Tim iz Andalkuzije je apsolutno dominirao, stvorio je mnogo više prilika u odnosu na Manchester United, međutim meč odigran na Ramon Sanchez Pizjuanu završio je na kraju bez pogodaka.

Nakon utakmice Sevillin trener Vicenzo Montella je izjavio da je zadovoljan načinom na koji su igrali njegovi izabranici, međutim ostaje žal što nijedan od pokušaja nije rezultirao golom.

"Malo sam razočaran, ali ujedno i jako sretan zbog predstave svoje momčadi. Igrali smo s karakterom protiv velikog protivnika i vrhunskog trenera. Mogli smo zabiti barem jedan gol pored toliko prilika koje smo stvorili. Šta da kažem, izvinjavam se i navijačima što nismo zabili", kazao je italijanski strateg.

Odluka o putniku u četvrtfinale će pasti u revanšu koji se sljedećeg mjeseca igra na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sevilla uvijek mora igrati tako da traži pogodak i bude superiorna nad protivnikom. To nije uvijek moguće, ali mi moramo pokušati", ustvrdio je Montella.

Andalužani su prema golu engleskog tima uputili čak 21 udarac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi