Trener Shakhtara nakon utakmice na Maksimiru: Uspjeli smo napraviti nemoguće

Veliki povratak Ukrajinaca

Trener Shakhtara nakon utakmice na Maksimiru: Uspjeli smo napraviti nemoguće

Dinamo je večeras na Maksimiru do sudijske nadoknade vremena vodio sa 3:1 protiv Shakhtara u meču 4. kola Grupe C Lige prvaka.

Modre bi pobjeda dovela na korak do sna - plasmana u nokaut fazu Lige prvaka. Međutim, Dinamo je uspio prokockati veliki trijumf.

Prvo je u trećoj minuti nadoknade Moraes smanjio na 3:2, da bi potom Shakhtar dobio penal zbog faula nad svojim golmanom koji je stigao u protivnički kazneni prostor u očajničkom pokušaju da pomogne svom timu da izbjegne poraz. Penal je u 3:3 prevorio rezerviste Tete - u osmoj minuti sudijske nadoknade.

Sada Dinamo više nema sve u svojim rukama kada je plasman u nokaut fazu LP u pitanju već zavisi i od rezultata Shakhtara u posljednja dva gola grupne faze.

Na press konferenciji nakon utakmice kratko se okupljenim novinarima kratko obratio i trener Shakhtara Luis Castro.

"Svima želim dobru večer. Nismo se imali čime pohvaliti po ulasku u utakmicu, ali imali smo inicijativu. Mi smo samo napadali, a Dinamo je onda iskoristio priliku i poravnao rezultat. Bilo nas je strah da se ne pogubimo u drugom dijelu. Gubili smo 3:1, a onda smo napravili dobre izmjene i uspjeli napraviti nemoguće. Pokazali smo ono što ljude privlači fudbalu", rekao je Castro.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dotakao se Castro i trenutka kada je dosuđen penal za njegov tim.

"Kad je donesena odluka nastupio je VAR. Momci su odlučili ko će pucati, a ja sam se prvi puta u karijeri našao u situaciji da ne mogu gledati izvođenje penala", istakao je trener Shakhtara.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi