Trener Union Berlina hitno napustio izolaciju

Neplanirani problemi

Trener Union Berlina hitno napustio izolaciju

A. Čaušević

Union Berlin će pripreme na nastavak Bundeslige i utakmicu protiv Bayerna u nedjelju nastaviti bez trenera Ursa Fischera. 

Fischer je iznenada morao napustiti izolaciju, a iz berlinskog kluba su naveli da se radi o privatnim razlozima te da nije u pitanju infekcija koronavirusom.

"Razlozi su isključivo privatne prirode i nisu povezani s infekcijom koronaviruom ili pravilniku o karantinu za nastavak Bundeslige", saopšteno je iz Union Berlina.

Na osnovu saopštenja nije moguće zaključiti da li će švicarski trener sjediti na klupi protiv Bayerna. Kontrolu nad timom u narednim danima će preuzeti njegovi pomoćnici Marcus Hoffmann i Sebastian Bönig.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U međuvremenu svi igrači i stručno osoblje su obavili i četvrto testiranje, a svi testovi su bili negativni uključujući i test Yunusa Mallija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi