Trenera Tuzlaka muči veliki problem: "Tada ne pomaže ni Mourinho, a kamoli Milenko Bošnjaković"

Tuzlaci dočekuju FK Sarajevo u nedjelju

Trenera Tuzlaka muči veliki problem: "Tada ne pomaže ni Mourinho, a kamoli Milenko Bošnjaković"

S. Mlaćo

Pred nogometašima Slobode je u nedjelju novi težak izazov. Tuzlaci su lošim igrama stigli na veoma 'opasnu' desetu poziciju i prednost nad Mladosti koja se nalazi u opasnoj zoni je tek četiri boda.

Milenko Bošnjaković je odlučio uzeti vruć krompir. Ipak, ne traži temperamentni stručnjak izgovore, opravdanja... Vjeruje da će rad donijeti rezultat, te ujedno poziva navijače na podršku u susretu protiv FK Sarajevo.

"Svaki nam je meč važan. Ovaj je prvi najvažniji. Radimo, pripremamo se kao i za svaku prvenstvenu utakmicu, po propisima i pravilima", diplomatski je počeo Bošnjaković.

Slobodu tresu veliki problemi. Mnogo veći od same desete pozicije. Svjestan toga je i Bošnjaković koji će imati težak posao. Potrebno je probuditi ekipu, vratiti samopouzdanje i još mnogo toga.

"Problemi su veliki, fizički smo nespremni, a ne mogu da dokučim koliko smo psihološki nisko pali. Igrači su radili bez primanja, nisu im uplaćivane stanarine, a kada se psihološki isključe, tu ne može pomoći ni Mourinho, a kamoli Milenko Bošnjaković. Moram vidjeti razmjere štete, a u nedjelju ćemo se boriti koliko budemo mogli".

Najavio je određene promjene.

"Roster je uzak, biće promjena na pozicijama".

Sa FK Tuzla City savladao je Sarajevo na Tušnju u devetom kolu (2:1). Sada će pokušati to ponoviti, ali ovaj put sa starijim tuzlanskim premijerligašem.

"Sarajevo je ozbiljna ekipa, top tri u našoj zemlji. Bodovni saldo njihov govori sve, moramo biti ozbiljni i pristupiti maksimalno".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Slobode najavljuju veliku podršku svojim ljubimcima. Mnogi vjeruju da će stvari krenuti na bolje dolaskom nove Uprave kluba. Bošnjaković je za armiju onih koji vole Slobodu imao jasnu poruku.

"Molim navijače za podršku. Tu smo gdje jesmo, imamo igrače koje imamo i oni su najbolji koje Sloboda trenutno ima. Nema potrebe da ih kritikujemo, potrebno je da im damo podršku i da do pauze izvučemo najviše što možemo", dodao je šef struke FK Sloboda Milenko Bošnjaković na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Terminator
Nećeš ti dugo,nećeš snijega dočekati na klupi Slobode.Hoćel opet biti porodični problemi itd.
7 0
milivoje
Kukaš p.čkice poslije prvog poraza Pa prije mjesec i po si ovo izjavio: "Svakom treneru koji poslije prvog lošeg rezultata izjavi da “nema ekipu” i “da nema kvalitetnih igrača” treba trajno oduzeti trenersku licencu. Kad se već frajeri znate šepuriti poslije pobjeda koji su vam ti momci koje imate donijeli na terenu, stavite ih iza leđa, zaštitite ih i dajte im podršku kad imaju loš dan. Tačno bi da sam igrač i kad čujem da javno kaže da “nema kvaliteta u ekipi” nabio takvog trenera nogom iz svlačionice na prvom treningu. TRENER JE POTREBNIJI EKIPI KAD IZGUBI NEGO KAD POBJEDI", napisao je Bošnjaković.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi