Za bh. standarde idealno: Prvi kamp nekog premijerligaša izgleda skoro pa savršeno

Uslovi za treninge i razvijanje igrača su odlični

Za bh. standarde idealno: Prvi kamp nekog premijerligaša izgleda skoro pa savršeno

A. Čaušević

Većina premijerligaša je primorana da trenira na glavnom ili pomoćnom terenu stadiona na kojem igraju svoje domaće susrete.

Dok je u inostranstvu klupski kamp postao normalna pojava u BiH se se samo rijetki klubovi mogu pohvaliti sa vlastitim centrom za treniranje i razvijanje igrača.

Prvi trening kamp nekog kluba iz Premijer lige otvoren je u oktobru 2010. godine. Radi se o kampu Musa/Karačić koji pripada NK Široki Brijeg.

Sportski kompleks smješten na Mostarskom blatu nosi ime u spomen na dvojicu mladih fudbalera Širokog Brijega, Josipa Musu (1985. – 2000.) i Ivu Karačića (1988. – 2007.), koji su preminuli u dresu ovog kluba.

Kamp se sastoji od tri fudbalska terena, od kojih je jedan sa umjetnom travom. Jesenas su počeli radovi i na trećem terenu, dok centrali teren ima i malu tribinu kapaciteta oko hiljadu sjedećih mjesta.

U prizemlju glavnog objetka se nalaze svlačionice, dok je na spratu teretana te prostorije omladinskih selekcija NK Široki Brijeg.

Još dvije svlačionice se nalaze u pomoćnim objektima. U blizini je i tzv. "kutija teren" za mali fudbal kao i košarkaško igralište.

U odnosu na trening kampove najboljih klubova današnjice jedino što možda nedostaje su wellness centar i apartmani za spavanje namijenjeni omladincima koji nisu iz okoline Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu, ukoliko se u obzir uzmu bh. standardi, u Širokom Brijegu zaista imaju idealne uslove za razvijanje mladih igrača kao i za treninge prvog tima.

NK Široki Brijeg već godinama "prkosi" klubovima koji dolaze iz većih gradova i sredina. Konstantno su u vrhu bh. fudbala, jedan su od četiri kluba koji nikad nisu ispali iz Premijer lige, a sigurno jedan od presudnih faktora za uspjehe je trening kamp Musa/Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Artur
E moj medo!!! malo Sarajevo nema svoj stadion a da ne pricamo o nekim pomocnim objektima i teretanama.
8 12
Adohordas
Bitno je da liga napreduje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi