Messi i Pjanić više nisu na tronu: Fudbal je dobio novog kralja slobodnih udaraca, golmani u panici

Alexander-Arnold magijom oduševio javnost

Messi i Pjanić više nisu na tronu: Fudbal je dobio novog kralja slobodnih udaraca, golmani u panici

Endin Čaušević

Liverpool je sinoć u gostima pobijedio Leicester sa 3:0 u okviru 36. kola engleskog Premiershipa, a utakmicu na King Power stadionu obilježio je Trent Alexander-Arnold koji je zabio čudesan gol iz slobodnog udaraca.

Redsi su se sjajnim igrama u finišu prvenstva uspjeli uključiti u borbu za Ligu prvaka iako je prije svega nekoliko sedmica to izgledalo kao nemoguća misija.

No, Liverpool je napravio odličnu seriju rezultata i vratio se u gornji dio tabele, a izabranici Jurgena Kloppa i sinoć su lakše od očekivanog uspjeli da dođu do nova tri boda na gostovanju kod Leicestera.

Leicester se bori za opstanak u Premiershipu i iz kola u kolo situacija im je sve dramatičnija. Ni sinoć protiv Redsa ovaj tim nije uspio da dođe do bodova zbog čega je ostao na pretposljednjem mjestu tabele.

Gosti s Anfielda utakmicu su riješili već u prvom poluvremenu nakon kojeg su vodili sa 2:0. U centru pažnje našao se Curtis Jones koji je zabio oba gola, a dvije asistencije upisao je Mohamed Salah.

Egipćanin je hat-trick što se tiče asistencija zaokružio u 71. minuti kada je postavljeno konačnih 3:0, ali sve to ostalo je u sjeni maestralnog gola Alexandera-Arnolda.

Oglasi

Desni bek Liverpoola ove sezone bio je na meti žestokih kritika zbog nešto lošije forme i igara, ali je i on proigrao kada je to najvažnije. I pored loše forme pokazao je da je "doktor" za slobodne udarce.

Alexander-Arnold je zabio spektakularan gol iz slobodnjaka za konačnih 3:0 i pokazao da je on preuzeo tron u svijetu fudbala što se tiče izvođenja prekida. Maestralan gol igrača Liverpoola iz slobodnog udarca pogledajte OVDJE.

Nekada su tu neukrotivi bili Lionel Messi i Miralem Pjanić koji je u Romi i Juventusu bio noćna mora za golmane kada su u pitanju slobodnjaci.

Međutim, za mnoge sada je Alexander-Arnold u tome najbolji zbog toga što golmani više ne mogu da ga pročitaju i ne znaju kakve "finte" mogu da očekuju od desnog beka kada izvodi slobodne udarce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

[twitter]https://twitter.com/Reinaldodcg9/status/1658246045380366336[/twitter]

Jednu takvu on i Salah su demonstrirali sinoć na King Power stadionu, a golman domaćeg tima Daniel Iversen nije imao nikakve šanse da to odbrani.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1649773564
Pjanic nikad nije bio top 10 izvođača. Trenutno niko ne može sa Ward-Prowse.
4 0
MisterX
Kad je to Pjanic dao zadnji gol iz slobodnog udarca?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti