Trenutak čarolije: Čudesni Havertz zabio fantastičan gol za pobjedu Bayera!
Foto - EPA

Velika tri boda za Apotekare

Trenutak čarolije: Čudesni Havertz zabio fantastičan gol za pobjedu Bayera!

M. Šljivak

Bayer iz Leverkusena pobijedio je kao gost Freiburg s 0:1 u prvom susretu 29. kola njemačke Bundeslige.

U veoma interesantnom i tvrdom duelu na kraju je pobjednika odlučio jedan pogodak, a novu čaroliju je izveo fantastični Kai Havertz.

Nakon prvih 45 minuta golova nije bilo. Glavni krivac za to bio je napadač domaćih Holer koji je imao veliku šansu za pogodak u završnici prvog dijela, da bi kazna stigla nakon deset minuta igre u nastavku.

Leon Bailey je sjajno proigrao Kaija Havertza. Mladi ofanzivac je uspio da izdrži napad odbranbenog fudbalera, a zatim je u padu loptu proturio kroz noge golmana domaćeg tima za prednost od 0:1.

Nakon pogotka gledali smo poprilično oštru igru s obje strane. Freiburg je pokušavao da dođe do izjednačenja, imali su nekoliko dobrih pokušaja, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

Apotekari su ovim trijumfom napravili dobar korak ka plasmanu u Ligu prvaka. Barem na jedan dan su preuzeli treće mjesto i sigurno da su među glavnim kandidatima za plasman u elitno evropsko takmičenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 29. kolo:

Freiburg - Bayer 0:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi