Trenutak genijalnosti Zizua na poluvremenu finala Lige prvaka: Želim reći dvije stvari...

Francuz podigao ekipu

Trenutak genijalnosti Zizua na poluvremenu finala Lige prvaka: Želim reći dvije stvari...

Zinedine Zidane se jučer i zvanično vratio na klupu Real Madrida, a već sinoć i jutros se mnogi prisjećaju nekih njegovih genijalnih trenutaka tokom prvog mandata na klupi Madriđana.

Podsjetimo, popularni Zizu je sa Realom osvojio tri uzastopne Lige šampiona, a u jednom od finala je pobijedio Juventus sa 4:1.

Real Madrid je u to vrijeme objavio i video koji prikazuje šta je Zidane rekao svojim igračima na poluvremenu te utzakmice. Podsjetimo, u tom trenutku rezultat je bio 1:1.

"Samo dvije stvari želim reći. Ovo je finale. Teška je utakmica i za njih. Najvažnija stvar za nas je da budemo agresivniji u odbrani. Kada kažem agresivniji, ne mislim na to da trebamo dobijati kartone".

"Samo se trebate pobrinuti da budete uvijek blizu lopte, svi trebaju biti borci i agresivniji. Oni igraju 4-4-2 sa Alvesom i Mandžukićem koji stoje vrlo visoko. Isco, ti trebaš biti agresivniji na lijevoj strani kada se branimo u formaciji 4-4-2, a kada imaš loptu traži prostor između linija. Kada imamo loptu moramo biti strpljiviji...", između ostalog je rekao Zizu te noći u Cardiffu svojim fudbalerima.

Njegov govor je očigledno urodio plodom kod igrača Kraljevskog tima koji su u nastavku meča odigrali gotovo savršeno i pobijedili sa 4:1.

Igrač Reala u panici: Slavio odlazak Zidanea, a šta ćemo sada?

Ako nekog treba da brine to što je umjesto Santiaga Solarija došao Zidane, onda je to Dani Ceballos. Igrač koji je stigao iz Betisa naprosto je bio u drugom planu kod Zidanea, pa je čak i predsjednik Florentino Perez molio Zidanea da ovome da ponekad šansu.

Isfrustrirani Ceballos je u jednom intervjuu u septembru prošle godine kazao da bi otišao iz Reala da je Zidane ostao.

"Radio sam, borio se, ali neke stvari su naprosto nemoguće. Igrao sam samo minutu protiv Borussije Dortmund. Da je Zidane ostao, očigledno bih tražio da idem", rekao je Ceballos tada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bilo je trenutaka u sezoni kada su Kroos i Modrić bili povrijeđeni i on (Zidane, op.a) je promijenio sistem da bi uključio druge igrače. To malo boli", požalio se Ceballos.

Kako sada stvari stoje, Ceballos će morati da spakuje stvari, a isto bi mogao uraditi i Gareth Bale.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Pa jel ovaj zidan retardiran ili sta? Kakvih 4 4 2 a nazad nam igrali bbc, ljudino mi da smo igrali 4 4 2 mi bi vas pojeli, medjutim retard alegri je ppstavio formaciju 3 4 3
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi