Trenutak kada je Ronaldo "prelomio" i izabrao Juventus

Aplauz je presudio

Trenutak kada je Ronaldo "prelomio" i izabrao Juventus

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo jučer je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Juventusa.

Dogovor Juventusa i Real Madrida saopšten je prije sedam dana, no sve je ozvaničeno jučer kada je upriličeno zvanično predstavljanje Ronalda. Mnogi su bili iznenađeni što je Portugalac na kraju izabrao da karijeru nastavi u Juventusu, no poručio je da to i nije bila na kraju teška odluke.

Ljubav između Ronalda i Juventusa rodila se prije nekoliko mjeseci kada je postigao sjajan gol škaricama u Torinu. Tada je Real slavio sa 3:0, a ono što je oduševilo fudbalski svijet i samog Ronalda jeste gromoglasan aplauz navijača Juventusa zbog škarica ovog igrača.

"To je bio poseban trenutak. Uvijek mi je bio cilj da u karijeri postignem takav gol, ali nisam znao da će to biti protiv kluba u kojem ću kasnije igrati. To je bio nevjerovatan gol i ono što je napravilo razliku u svemu tome jesu navijači Juventusa koji su ustali i aplaudirali mi. To je bilo iznenađenje za mene jer to nisam očekivao. Uvijek mi se sviđao ovaj klub, ali od tog trenutka rodio se poseban odnos. Sigurno da je i to bio jedan od razloga što sam na kraju došao u Juve", rekao je Ronaldo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi