Trenutak kada je Torino zaplakao

Buffon odigrao posljednji meč za Juve

Trenutak kada je Torino zaplakao

E. Škorić

Gianluigi Buffon odigrao je danas posljednje minute u dresu Juventusa.

Buffon je u 64. minuti susreta Juventus - Verona izašao iz igre, a umjesto njega na gol je stao Pinsoglio.

Bio je to trenutak za vječnost. Legenda je napustila igru, kompletan stadion se poklonio. Nije moglo bez suza, a i kako bi nakon svega što je Gigi uradio u dresu Stare dame.

Stigao je dan rastanka, nakon 656 utakmica u dresu Juventusa i punih 17 sezona jedan od najboljih svjetskih golmana svih vremena odlazi iz Torina.

"6111 dana... Trenuci čiste strasti i ljubavi... Trenuci radosti, plakanja, poraza i pobjeda... Hvala svakom od vas, jer svaki od vas je pomogao da taj trenutak u mom životu bude specijalan. Život koji je postao moja druga koža. Koža koju sam nosio, volio i poštovao. Koju sam branio i štitio maksimalno", napisao je Buffon u svom oproštaju od Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi