Uzalud smo čekali: Odgođen Superklasiko!

Meč se igra sutra

Uzalud smo čekali: Odgođen Superklasiko! · Zvanično

Edmir Škorić

Revanš utakmica finala Copa Libertadoresa između River Platea i Boce Juniors odgođena je za sutra u 21 sat!

Sve je počelo napadom na autobus s igračima Boce. Desilo se to u blizini stadiona, po dolasku gostiju, a nekoliko nogometaša Boce morao je pomoć zatražiti u bolnici.

Bilo je najava da će se meč otkazati, no Conmebol i FIFA su željeli po svaku cijenu da se večeras odradi druga utakmica finala.

Meč je prvo pomjeren s 21 na 22 sata, pa u 23:15, a na kraju je donešena odluka da se on odgodi za sutra u 21 sat.

Nakon 2:2 u prvoj utakmici, koja je također pomjerna za jedan dan zbog vremenskih neprilika, s nestrpljenjem čekamo drugi i završni čin. River je domaćin, ima publiku iza sebe, no tradicija kaže da domaćini ne dobijaju mečeve u Superklasicima. 

Top Komentari

ljiljani_zlatni
Baho se upravo cuo sa delegatom koji mu je rekao da ce mec uskoro poceti. Nismo uzalud cekali, tu je baho spasitelj
45 1
Benjamingst
Koje cekao tu utakmicu? Pisete o njoj kao da je finali SP izmedju Brazila I Argentine...
6 32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi